Dr. Recep Cengiz halen yürüttüğü görevlerinin yanı sıra “Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Merkezi” çalışmalarını da yürütmekte görevlendirildi.

22.04.2022

Halen yürüttüğü görevlerinin yanı sıra “Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Merkezi” çalışmalarını da yürütmekte görevlendirilen Dr. Recep Cengiz 1959 yılında Kütahya’da dünyaya geldi. İlkokulu, Ortaokulu ve Liseyi Eskişehir’de okudu. 1977 yılında girdiğim Kara Harp Okulu’ndan 1981 yılında Ekonomi Bölümünden Teğmen rütbesiyle mezun oldu.

TSK’nın çeşitli birliklerde ve yurt dışında Takım, Bölük ve Tabur Komutanlığı görevleri sonrasında, 2001 yılında Anıtkabir Komutan Yardımcılığı görevinde iken Yarbay rütbesinde kendi isteğimle emekli oldu.


Atatürk’ün Okuduğu Kitaplar’ ve ‘Anıtkabir Özel Defteri’ adlı 47 ciltlik eserleri hazırlayan Cengiz,  Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi ‘Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’ bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.


2007-2008 yılları arasında Kazakistan’da Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi Genel Koordinatörlüğünü yürüttü.  Gazi Üniversite ve Ufuk Üniversitesi’nde, ‘Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi’ dersleri verdi.


Emekli Subay, İktisatçı, Toplam Kalite Yönetmeni, Cumhuriyet Dönemi Tarihi Uzmanı ve Araştırmacı Yazar olan Dr. Recep Cengiz, 2010 yılından bu güne de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Danışmanlığı görevini yürütmektedir.